Vinařství se nachází na břehu řeky Duero a sídlí ve městečku Villabanéz (Valladolid). Vinice spadají do DO VT Casilla y Leon a leží na hranici s dalším známým vinařským regionem Ribera dek Duero. K dispozici mají 90 Ha terénu, ze kterého je 90% tvořeno vinicemi. Po stovky let se v této části pěstovala réva vinná a zdější vinice mnohokrát změnily majitele. Nejdéle patřily jednomu z nejznámějších šlechtických rodů ve Španělsku Duques de Alba, aby pak nakonec skončily ve vlastnictví současného majitele, rodiny Zarzuela. Ta nastolila filozofii ekologické produkce tak,aby veškerá činnost při pěstování révy byla v harmonii s přírodou a nejlépe tak odrážela "terroir" této oblasti. Vinice leží v nadmořské výšce okolo 720 metrů nad hladinou moře, podnebí je kontinentální s teplými léty a chladnou zimou. Půda je převážně písčito-vápenitá. Vinařství je v přechodném období, kdy budou certifikovanými producenty bio vín a protože už jsou v konečné fází certifikace, vína ročníku 2017 budou mít oficiální ekologickou certifikaci.

Dovážené víno :

  • Vizar 2014

 

            bodegas vizar vinice 2 bodega Vizar bodega vizar mapa

Rodina Cantalapiedra se věnovala pěstování révy vinné a výrobě vína od počátku 19 století, pracujíce pro vinařství v oblasti Castiilla y Leon. V roce 1948 Heliodoro Cantalapiedra založil svou první malou vinici, kterou s rodinou obhospodařovali. Po více než 50 letech se společně se svým synem, který vystudoval enologii rozhodl, že vytvoří projekt vlastního vinařství. Proto v roce 2010 vystavěli Bodegas Cantalapiedra a prvním vínem, které vyrobili bylo Cantayano Verdejo ročník 2014. Mají k dispozici 21 Ha vinic, ale zatím využívají pouze 7 Ha s celkovou roční produkcí 30 tisíc lahví. Stáří vinic je okolo 30 let a leží v nadmořské výšce 730 metrů nad mořem. Vinice jsou certifikovány v ekologickém režimu (praktikuji biodymaiku) a velmi zajímavé je půdní složení. Místy čistě pískovité nebo jílovité podloží se spodní vrstvou vápence a unikátní svrchní vrstvou oblázků, která dává jejich vínům maximální expresivitu a originalitu. Vinařství sídlí v malém městečku La Seca.

bodega cantayano banner 0

Od 60 let minulého století se rodina Laso Gulbis věnovala pěstování révy vinné a výrobě vína. Nicméně zásadní zlom přišel v roce 2006, kdy bylo na jejich zemědělské usedlosti vybudováno úplně nové a vysoce moderní vinařství, které dostalo jméno Pago Casa Gran. Celá usedlost je tvořena 100 Ha půdy, z čehož 50 ha jsou vinice. Tyto leží v nadmořské výšce okolo 530 metrů nad hladinou moře a dělí se na dvě části, Casa Gran a Alet de la Ampolla. Obě tyto části vinic leží v údolí zvaném "Las Alcuzas" , oblast Mogente (Valencie). Půda je zde bud čistě písčitá nebo jílovito vápenitá. Dny teplé a noci chladné. Ideální kombinace pro pěstování révy vinné, ekologicky čisté. Las Alcusaz totiž patří mezi přísně chráněné krajinné oblasti s velmi rozmanitou biodiverzitou.

Vinařství bylo vybudováno tak, aby se veškěrý pohyb vína prováděl samospádem. Nepoužívají se zde žádná čerpadla, ale pomocí mostového jeřábu se přesunují jednotlivé komponenty (vinifikátory, sudy) tak, aby se s vínem zacházelo co nejšetrněji. Ruční sběr a třídění hroznů, spontánní fermentace bez použití přidaných kvasinek, žádné použití přidaných enzymů, prostě co nejmenší intervence při výrobě vína. To jsou základy pro výrobu mimořádně kvalitních vín, která podle apelačního systému ve Španělsku spadají do nejprestižnější kategorie "Vinos de Pago".

                                            Casa Gran 3Casa GranCasa gran 2Casa Gran1

 

Vinařství Maisson Phetisson Bonnefoy se nachází v Jižní části Cotes du Rhone ve vinařské oblasti Valréas a sídlí v malém městečku Chemin de la Plaine de Lumian. Jeho majitelé jsou Gilles Phetisson a Carolline Bonnefoy. Životní partneři, kteří pochází z vinařských rodin a mají tak spoustu zkušeností, které  dále rozvíjejí na svém statku, kde mají k dispozici přibližně 50 Ha vinic. Největší část vinic leží v oblasti Valréas asi 40 Ha a dále mají menší vinice v oblastech Ventoux 4,60Ha, Cru Beaume de Venise 2,60Ha, Cru Rasteau 4,16Ha. Jedná se o špičkové vinice, které dosahují stáří mezi 30-40 lety. Carroline se věnuje výrobě vína zatímco Gilles pečuje o vinohrady. Oba jsou zastánci co nejmenších intervencí při výrobě vína, používají řízené kvašení převážně v betonových tancích, částěčně i v nerezu a vždy se spontánní fermentací. Jejich vína jsou především odrazem jedinečného "terroir" jižní části Rhony. Blízkost středozemnímu moři se projevuje velmi teplým podnebím, se sezonními srážkami, ale poměrně chladnou zimou. Naprosto ideální podmínky pro vznik skvělých červených vín, na které se zde specializují a převážně je výrabějí z odrůd Grenache, Syrah, Mourvedre a Couinoise.

Jejich společný projekt započali v roce 1999 a protože ctí respekt k přírodě, všechny jejich vinice jsou bio certifikované. Nepožívají žadné chemické látky herbicidy, pesticidiy, fungicidy, ani umělá hnojiva při ošetřování vinic. Stejně tak nepožívají žádné přidané látky ve sklepě při výrobě vína.

Na březích řeky Mino v malém městečku As Neves provincie Pontevedra sídlí Adegas Luz. "Adega" znamená v nářečí gallego vinařství a bylo založeno v roce 1990 a na 4 Ha vinic zde pěstují výhradně odrůdu zvanou ALBARINO. Nicméně od roku 2003 došlo k zásadní změně v myšlení majitele Enriqueho Fernandeze Luz a jeho syna Jose Felixe. Začali se totiž věnovat produkci vín zvané "vinos de autor". Takto označovaná vína jsou limitované a malé šarže, v případě Adegas Luz okolo 20000 lahví. Dalším kritériem je co nejmenší intervence při výrobě vína a mimořádný důraz na kvalitu hroznů. Proto tráví spoustu času na vinici a při zpracování už jen nechávají promlouvat odrůdu "Albarino" jedinečným a osobitým "terroir" oblasti Condado do Tea, která spadá do DO Rias Baixas.

Vinice mají v malých terasách s inklinací až 10° a nejzajímavější je vedení révy, které je na tzv."parrales" což jsou pergoly, které se táhnou ve výšce asi 2 metry nad zemí. To je důležité proto, aby hrozny netrpěly kvůli vysoké vlhkosti a také proto, že ve vyšší výšce jsou vystaveny větší intezitě slunečního svitu a optimálně pak dozrávají. Podnebí má přímořský atlantický charakter, kdy jsou teplé oceánské proudy zdrojem častých srážek mezi 600-1600 mm za rok. Zároven však tyto proudy vytváří teplé a mírné klima s malými rozdíly teplot mezi dnem a nocí. Průměrná roční teplota je okolo 10 °C. Půda je zde jílovito-písčitá, vápenitá se svrchní částí žuly a břidlice.

ALBARINO : legenda říká, že byla tato réva poprvé vysazena cisterciackými mnichy ve 12 století. Nicméně nejnovější vědecké poznatky uvádějí odrůdu Albarino čistě autoktonní odrůdou oblasti Galície. Je přezdívaná jako "španělský ryzlink" a svým charakterem se nemálo podobá tomu německému. Vyniká aromatickou view site, alkoholem často přesahujícím 13% a výraznými kyselinami.

                                               phoca thumb l dsc 0027

Toto malé rodinné vinařství nabyla rodina Counhal na přelomu 19 století. Jedná se starou, historicky velice zajímavou usedlost, z dob arabského vlivu, jejíž dominantou je věž ze 16 století. Své sídlo má v malém městečku Calha do Grou ve vinařském regionu zvaném Évora. Ten patří mezi jednu z osmi podoblastí, kterými je tvořena známá vinařská oblast Alentejo. Na 20 Ha vlastních vinic se zde věnují čistě ekologické produkci a od roku 2008 jsou bio certifikovaní. Jejich cesta k vinaření však byla poměrně složitá. Tvrdá ruka totalitního řežimu totiž zavedla tzv."obilnou kampan" a ve 40 letech přikázali jejich krásné vinice vytrhat a museli zde pěstovat obilí. Proto došlo k obnově vinic teprve v roce 1999 a byly zde vysázeny odrůdy Aragonéz, Touriga Nacional, Touriga Franca, Alicante Bouchet a Cabernet Sauvignon.

Přesto, že se jedná o vnitrozemské podnebí, Calha do Grou leží nedaleko od moře a to má na klima nemalý vliv. Léta jsou zde velmi teplá a teploty přesahují 35°C. Zimy jsou spíše vlhké než studené s častějšími srážkami a půda je jílovito-písčitá, vápenito-železitá se žulovým podložím. Zvláštností jsou velké zásoby view site vody, které mají za následek, že je zde krajina se zeleným aspektem a ne vyprahlá a suchá, jak by se dalo očekávat. To se ve vínech projevuje energickým na kyseliny a taniny bohatým charakterem.

Vinařství se nachází v Jižní části Španělska ve vinařském regionu zvaném Jumilla. V roce 1985 nastupuje do čela vinařství José Maria Vicente, jako pokračovatel druhé generace rodiny Nemesio. Docházi k restruktualizaci vinic a rekonstrukci vinařství s cílem zachovat jeho originální podobu z doby, kdy v roce 1870 bylo vybudováno francouzskými usedlíky. Vinice se nacházejí v oblasti náhorní plošiny Sierra de Molar a tvoří celkem 174 Ha vinic. Nadmořská výška se pohybuje od 550-750 metrů nad hladinou moře. V oblasti s téměř pouštním podnebím dominuje odrůda MONASTRELL, na kterou se zde specializují. Dále zde najdeme i odrůdy Garnacha, Cabernet a Syrah.

V roce 2014 navštívil oblast Jumilly tým Roberta Parkera. A právě vinařství Casa Castillo, bylo nejlepe bodovaným z Jižních vinařských oblastí, jako Jumilla, Alicante,Murcia, Bullas...Jejich nejlépe bodované víno získalo 97 bodů ze sta. Dnes patří jejich vína mezi nejlepší, nejen v Jižní části, ale jsou velmi uznávaná v rámci celého Španělska.

                    Casa castillo            Casa castillo1

Vinařství založil v roce 1999 Pedro Pérez Pardo. Tento člověk, pocházející z rodiny s bohatou vinařskou tradicí, podnikal dlouhá léta s pohonnými hmotami. Nakonec však učinil svůj dávný sen realitou a vybudoval vinařství Bodegas Enguera. Velmi pečlivě si vybíral svůj tým a určitě jedním z nejdúležitějších členů je  je špičkový enolog Diego Fernandez Pons, který se zde stará o pěstvování révy vinné a výrobu vína. Jeho úsilí bylo brzy rozpoznáno a vykatapultovalo toto vinařství mezi nejlepší v oblasti Valencie. Jejich moderní a stylová vína samozřejmě produkují v bio kvalitě.

Vinařství se nachází v malém městečku Enguera (6000 obyvatel), v zoně zvané "El Chalet del Rio". Obhospodařují celkem 160 Ha vlastních vinic rozdělených do dvou konkrétních částí. Prvních 60 Ha se nachází v zoně zvané Fontanars de Alforins a dalších 100 Ha v blízkosti městečka Enguera. Tyto oblasti jsou brázděny roklemi s až sto metrovou hloubkou. Půda je velmi rozmanitá a je tvořena slínem, jílem, vápencem, naplaveninami, pískem a štěrkem. Společně s teplým a suchým prostředím, s nadmořskou výškou 300-500 metrů nad hladinou moře, je to ideální místo pro vznik nevšedních, ekologicky čistých, vín.

López Morenas

 

Vinařství Lopéz Morenas vzniklo v roce 1943 a bylo založeno Manuelem Lopézem jako tradiční vinařství se sídlem v městečku Funte del Maestre (okres Badajoz, provincie Extremadura). V roce 1990 syn zakladatele vinařství, Manuel Lopéz Morenas, přebírá otěže po otci a značně modernizuje a rozšiřuje výrobní produkci vín. V roce 2011 kupuje Lopéz Morenas vinařství Inviosa-Lar de Barros, v té době jediného a největšího producenta šumivých vín v oblasti Extremadura s registrovanou ochrannou známkou "Cava". Cílem bylo rozšíření výroby tichých vín o vína šumivá. Dochází k přejmenování původního vinařství na Bodegas Bonaval a rozsáhle investici do nového vybavení. V současné době se Bonaval řadí po bok největších producentů tradičních šumivých vín jako Freixenet a Codorniu, a to díky skvělé kvalitě i ceně. 

Dovážené víno:

Bonaval - DO CAVA

Vinařství bylo založeno v roce 1996 a sídlí v oblasti Valencie v malém městečku Las Alcusses. Od počátku mělo jasně danou filozofií použití tradičních španělských odrůd jako Monastrell, Garnacha Tinta a dále rekuperaci téměř zapomenutých autoktoních odrůd jakou je Mando. K rekuperaci této odrůdy bylo vynaloženo velké úsilí a ve spolupráci s přírodovědeckou fakultou ve Valenci se nakonec podařilo vypěstovat 4 Ha odrůdy Mando, které jsou již plně produktivní. Další krokem ve vývoji tohoto vinařství bylo netradiční zpracování vína, kdy se snaží o spojení moderních a dávných technologií. Proto v rce 2006 koupili vinařství, jehož součástí bylo podzemní vinařství s 97 amforami o objemu 2800 a 600 litrů, původem ze 17. století. Tento enologický klenot by mohl sloužit klidně jako muzeum pro ukázku dávné výroby vína, ale pro Paca a Pabla Calatayud to byla především velká výzva. Začali s rekuperací části amfor a dnes mají 20 z nich začleněných do výrobního procesu. Uvedení amfor do provozu ale bylo asi to jednodušší v celém procesu. Nejtěžší byla práce, kdy se víno naplnilo do amfor a sledovalo se, jak se bude víno vyvíjet. Po několikaletém úsilí se dostavily první výsledky a uznání ze strany celosvětově známých degustátorů jakými jsou Robert Parker a Jansis Robinson. Hlavním protagonistou se stala odrůda Mando, která při zrání v dřevěných sudech nedávala dobré výsledky zato při zrání v amforách začla dosahovat excelentních aromatických a chutových projevů. Podzemni galerie se nachází přibližně v osmi metrové hloubce a důležité je, že se zde udržuje konstantní a něměnná teplota v průběhu celého roku. Velmi dobře je zde promyšlen i způsob ventilace a v temném prostředí jsou zde naprosto ideální podmínky pro dlouhodobé zrání vín. Vinařství Celler del Roure vsadilo na použití amfor při výrobě vín a v současné době mají jedno bílé a dvě červené vína. Samozřejmě pokračují dále v experimentálních procesech pozorování vývoje vín při výrobě v amforách a do budoucna uvedou na trh další řadu "amforových vín".

Nejznámější vinařský region nejen ve Španělsku, ale prakticky po celém světě, je Rioja. Tato oblast leží v severní části Španělska a její vinařská část se nachází na horním toku řeky Ebro, která protéká třemi vinařskými regiony. Těmi jsou Rioja Alta, Baja a Alabesa. Rioja Baja je převážně dominanci odrůdy Garnacha tinta a vína z této části mívají větší alkohol. Je to dáno spíše atlantickým podnebím s vysokými teplotami a mírným klimatem. Jsou to spíše jednodušší vína k rychlé spotřebě. O stupínek výše si stojí baskická část Rioja Alabesa. Ta je dominancí odrůdy Tempranillo a nacházíme se zde už ve vyšší nadmořské výšce s vyšší vlhkosti vzduchu. Ze všech tří vinařských regionů je tento nejmenší, ale vína už zde dosahují vysokých kvalit. A třetí nejznámější celosvětově nejprestižnější vinařský region se jmenuje Rioja Alta. Naprostá dominance odrůdy Tempranillo, vína jsou zde často s menším alkoholem, vyšší kyselinou a hlavně s obrovským archivačním potenciálem. Je zde kontinentální spíše sušší klima, nadmořská výška přesahující 400 metrů a oblast je díky Cantabrijskému pohoří dobře chráněna proti větru. Půda je zde s vysokým obsahem křídy, pískovce a železa. Zvláštnosti je doba sklizně, kdy se často hrozny sklízejí až koncem října.

Největši koncentraci vinařství v Rioja Alta najdeme v malém městečku Haro. Zde sídlí pojmy jako Muga, Lopéz de Heredia a další. A právě v Haro má své sídlo také vinařství Bodegas Ollabarri. To se dělí na dvě části. La bodega de Haro postavená roku 1990 je místem, kde se víno vyrábí a kde mají k dispozi 2500 sudů ke zrání vína. Druhou část tvoří sklep pro zrání vína z přelomu 19 století Bodega de Anguciana, kde mají 600 sudů a je zde také degustační místnost, kde provádí ochutnávky vín. Obhospodařuji 40Ha vlastních vinic a všechny jsou vedeny v bio režimu. Kvalita vína tak prochází dvěmi kontrolami. Je to nejvyšší možné apelační hodnocení DOCa Rioja a dále Zemědělská ekologická inspekce Riojana. Proto jsou jejich vína opravdu špičkové kvality. Typické pro Rioju Alta jsou vína typu Crianza, Reserva a Gran Reserva. Tyto pojmy určují dobu zrání v dubových sudech. Vinařství Ollabarri používá jak sudy francouzské, tak sudy americké s různými stupněmi toustování a minimální doba zrání je 14 měsíců v sudu a až dva roky v láhvi. Pro pestřejší chutové spektrum kombinují sudy tak, že část vína zraje čistě ve francouzských a část v amerických sudech. Každý z těchto sudů předává vínu jiné vlastnosti a ve výsledku jsou pak jejich vína aromaticky a chutově mimořádně pestrá.

          mapa riojyfoto1

 PARRA JIMENEZ                                                                                    3brati                                                               

(DO La Mancha)

Bodegas Parra Jimenez založené v roce 1993 je rodinné vinařství, které vedou 3 bratři: Francisco, Javier a Luis. Nachází se v městečku Las Mesas, umístěné na jiho-západě provincie Cuenca. Už více než 20 let dělají vína v souladu s bio filozofií. Začátky nebyly vůbec lehké, ale vytrvali a pokračovali v tom, čemu věřili - farmaření bez pesticidů, herbicidů a chemických hnojiv. Dnes již povýšili farmaření na vybraných vinicích z ekologického na biodynamické (certifikovánno společností DEMETER) a kromě pěstování vinné révy se věnují pěstování bio česneku a chovu ovcí.

Jedna z nejdůležitějších stránek španělské geografie je La Meseta, vysoce položená, náhorní plošina, která dominuje centrum země. Je to rovinatá, vyprahlá plocha o nějakých 80 000 m2, vy výšce 600-1000 m.n.m. Madrid, hlavní město, se nachází ve středu této Mesety. Na JV od Madridu, se nachází region La Mancha. Historický region charakteristický venkovskou krajinou, opuštěnými hrady, větrnými mlýny, chovem ovcí a odkazem Miguele Cervantese, který děj svého nejslavnějšího románu Don Quijote de La Mancha umístil právě zde.

Rodina Parra pracuje na 2 velkých vinohradech o celkové rozloze 180 ha v okolí Las Mesas. První z vinohradů se jménem "Entresendas" (Mezi stezkami) se nachází ve vyschlém řečišti. Tyto vinice tak využívají bohaté, naplaninové půdy, které jsou perfektní pro pěstování vinné révy. Druhý vinohrad se jmenuje oficiálně Olla del Monte (Hrnec hor), ale běžně se mu říká Cuesta Colorá (Barevný svah). Červené svahy jsou pokryty vápenatým jílem s oblázky, které zachycují teplo slunce a udržují hrozny teplé během chladných pouštních nocí.

Velké teplotní rozdíly mezi dnem i nocí jsou pro tento region La Mancha typické (denní teploty 40°C v noci klesají o 25°C). Právě tyto klimatické podmínky umožňují vinařům vyrábět vína tak svěží a na kyselinky bohatá.

Rodina Parra Jimenez pěstuje tyto odrůdy: Tempranillo, Syrah, Graciano, Garnacha, Merlot, Monastrell, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot a bílé: Sauvignon Blanc, Moscatel, Verdejo, Chardonnay, Gewurtztraminer a Airén.

Tři bratři si splnili svůj sen a mají již své pevné místo na trhu vín. Patří mezi významné dodavatele téměř ve všech zemích EU. Jejich poměr mezi kvalitou a cenou může překonat jen málokdo.                               

 "Děláme víno s vášní podle místních tradic s nápomocí nejmodernějších technologií. Naše vína vyjadřují čistotu a krásu naší země. Jsou 100% upřímná."

                                                                                                                                                                                                                                             Francisco Parra

Dovážená vína:

PARRA VERDEJO

PARRA SAUVIGNON BLANC

CAMINO LINDO

 montajebodega2

family 01

DOMINIO DE PUNCTUM

(DO La Mancha)

Bio a biodynamické vinařstí s rodinnou tradicí. Po 8 generací pěstovala rodina Fernandez vinnou révu. V roce 2005 převzala vedení statku Finca Fabián nová generace, tři sourozenci: Jesús (marketing a prodej), Ruth (výroba vín), Maria Cristina (administrativa) a rozhodli se založit vinařství Dominio de Punctum s cílem vyrábět kvalitní bio vína v souladu s přírodou a použitím moderních technologických postupů. V roce 2010 vinařství získává certifikaci DEMETER na výrobu biodynamických vín.

Dominio de Punctum se nachází na úplném severu regionu La Mancha, v městečku Las Pedroňeras, asi 700 m. n. m. Vinice obklopují vinařství, což umožňuje získávat nejlepší možnou kvalitu bio vín bílých, červených, růžových, mladých i se zráním v sudech. Kontinentální klima,  suchá oblast s přirozenými podmínkami pro pěstování v bio režimu. Půda je převážně vápenatá, bohatá na vápencové kameny.

Motto: "Chceme protřednictvím biodynamického zemědělství vyrábět vína, která budou vybočovat z řady nejen pro elegantní aroma a delikátní chuť, ale také proto, že budou čistě přírodní a autentické, bez chemie."

Dovážená vína:

Lobetia Chardonnay

Lobetia Tempranillo

Dominio de Punctum Chardonnay Selección

Dominio de Punctum Cabernet Sauvignon - Merlot

Dominio de Punctum Syrah

rodina Fernandez

.                                                          vines 05

                                      albet6

 ALBET I NOYA

 

Vinařství se nachází v Katalánsku, asi 1h cesty na jih od Barcelony, vzdušnou čarou 10 km od Středozemního moře. I když kořeny pěstování vinné révy na farmě Can Vendrell spadají do středověku, bylo to až v roce 1903, kdy se zde rodina Albet usadila. Joan Albet i Rovirosa přišel na Can Vendrell, aby se postaral o obnovení vinic v období post filoxerní. Po skončení prací zůstal jakožto pověřenec statku s 210ha, z nichž 90 ha bylo určeno na pěstování vína.

Po smrti svého otce v roce 1972 přebírá statek jeho syn – Josep Maria Albet i Noya. Je to současná, 4. generace, která začíná aplikovat na vinicích ekologické postupy a zásady, tj. pěstování bez chemických prostředků, herbicidů a pesticidů, umělých hnojiv. První bio víno se dostává na trh na konci 80. let a díky jeho úspěchu se začaly rychle zvyšovat proporce vinic v bio režimu.

V současné době k farmě patří 145 ha, z nichž 80,5 ha se využívá výhradně na pěstování vinné révy v bio kvalitě. Půda je zde chudá na živiny, s různým obsahem jílu a písku na vápencovém kamenitém podlaží. Hlína je propustná, ale s dobrou kapacitou udržení vlhka. Vinice jsou terasovité s velmi malou rozlohou (největší má 1 ha).

Moderní a zároveň klasické vinařství Albet i Noya spolu s jejich víny jsou opravdovým pojmem ve světě vín. Byli jedni z prvních, kteří začali vyrábět bio vína a jejich pravidla/zásady patří mezi ty nejpřísnější. Vinařství spolupracuje s univerzitou z Barcelony na studii o vlivu oteplování planety na vinnou révu, snaží se obnovovat původní odrůdy, zkoušejí aplikovat biodynamické pěstování, používají minimální množství síry, …

Vína od Albet i Noya jsou kjsou k dostání v těch nejprestižnějších restauracích po celém světě. Obvzláště dobré vztahy má Albet i Noya s michelinskou restaurací z Girony Celler de Can Roca, kde nejen že dodává svá vína, ale také pro tuto luxusní restauraci dělá speciální edici cavy. Kuriozitou je, že jeden z majitelů a hlavní cukrář v jedné osobě si jezdí do tohoto vinařství vybrat hrozny z nejstarších vinic odrůdy Xarel.lo (67 let) pro svůj sezónní dezert.

 

Dovážená vína:

Classic Xarel.lo

Nosodos

Fanio

El Blanc XXV

Ocell d´foc

 

 

                                            albet1 albet2 albet3 albet4 albet

Vinařství La Tue vzniklo rozšířením původní kooperativy s názvem San Isidro. Zatímco kooperativa San Isidro byla založena v roce 1954, vinařství La Tue má historii velmi mladou, protože vzniklo teprve v roce 2007. Společně tvoří sdružení 600 zemědělců, kteří obhospodařují neuvěřitelných 6200 ha vinic a o to více udivující je, že všechny jejich vinice jsou bio certifikované. Jsou tak největším producentem bio vín ve Španělsku.

La Tue náleží k vinařské oblasti DO La Mancha a má své sídlo v městečku Villanueva de Alcardete (provincie Toledo). Zvláštností jejich vinic je, že leží na pomezí čtyř vinařských oblastí Cuenca,Toledo, Ciudad Real a Albacete. Vláhu tamním vinicím dodává, jimi protékající řeka, Giguela. Teplé a suché klimatické podmínky společně s písčitě-vápenitým podložím jsou faktory ,které ekologickou produkci značně usnadují a celá kooperativa je krásnou ukázkou toho , že i ve větším množství, lze produkovat vysoce kvalitní bio produkty. Pomáhá jim v tom také obrovský repekt k přírodě a uvědomnění tamních lidí o její jedinečnosti, s potřebou ji chránit ,která se zde dědí z generace na generaci.

                                                        arraez4

Antonio Arraez                     

 

(DO Valencia)

 

Vinařství a vinice se nachází ve Font de la Figuera, 90 km od Středozemního moře v nadmořské výšce 600-800 m.n.m., mezi 2 údolími, které vytváří speciální středozemně-kontinentální mikroklima. Léta jsou zde velice teplá, zimy naopak dosti chladné. Také velké teplotní rozdíly mezi dnem a nocí jsou pro tuto zónu typické. Toto mikroklima a půda chudá na živiny vytváří ideální prostřední pro pěstování kvalitních hroznů v bio kvalitě, bez chemie. I když vína nejsou oficiálně certifikována, vznikají prakticky v bio režimu. Vinařství má vlastních 30 ha vinic převážně s původními odrůdami jako je Monastrell, Tempranillo, Garnacha tintorera, Verdil a Moscatel. Část hroznů je již od 50. let vykupována od okolních pěstitelů.

 

Rodinné vinařství Arraez bylo založeno místními vinaři v roce 1916. V roce 1950 přešlo do výhradního vlastnictví Antonia Arráeze Garrigós, který začal s komercializací svých sudových i lahvových vín. V roce 1980 pod novým vedením Antonio Arraézem Ibanco přišla industrializace a internacionalizace, vinařství se stává důležitým členem DO Valencia. Od roku 2007 je Bodegas Arraez v rukou nejmladší, třetí generace – Toni Arráez Calabuig rozhoduje o novém směru k vínům modernějším a aktuálnějším, ale aniž by ztratily svou osobitost, kterou jim dodává terroir i dlouhá rodinná tradice

.

Tým současného majitele Toniho Arraeze je mladý a stejně dynamický jako on. Toni říká, že vína prodávají všechna vinařství. On prodává příběhy. Svým způsobem má pravdu. Za každou značkou, etiketou, kterou vytvořil, se skrývá nějaká historka …Přijďte si poslechnout příběh vína Mala Vida – Hříšný život na některou z našich degustací ...

 

Motto: Vína k přemýšlení o dobrých věcech života. Víno pro mladé lidi a ty, kteří se stále mladí cítí

 

Dovážené víno:

Mala Vida - náš bestseller, ale také jedno z nejprodávanějších vín ve regionu Valencia či v síti londýnských restaurací Ibérica.

  

 VIŃEDO1VIŃEDO2VIŃEDO3

 

Vinařství

ŠPANĚLSKO

La Mancha

Penedés

Valencia

Jumilla

Rias Baixas

Pontevedra

Rioja

 VT Tierra de Castilla y Leon

 

PORTUGALSKO

Alentejo

 

FRANCIE

Jižní Rhona

     

 

© 2019 spanelskabiovina.cz | by PCsupport.cz s.r.o.