Asi nikdo nemá rád tvrdé mandle, ale málokdo ví, co způsobuje tvrdost u mandlí. Největším producentem mandlí na světě je oblast Californie v USA. Jejich obrovské výnosy jsou ale podmíněny tím, že mandlovníky zavlažují vodou. Takto docílí mnohonásobně větší výnosnost, ale velmi nízkou kvalitu mandlí. Při takto obrovské produkci jsou mandlovníky náchylné na nemoci a tak se zde běžně používají herbicidy, pesticidy atd. Když se mandle nezavlažují tak jsou bohaté na oleje a proto bývají velmi křehké. Tak je tomu u mandlí ze Španělska, které dovážíme. Pocházejí navíc z certifikováného ekologického zemědělství. Jsou velice šetrně a pečlivě upravovány a to se projevuje na jejich nejen křehké, ale opravdu velmi lahodné chuti.
Balení váží 5 kg.
Zpracování : mandle se loupou technikou napařování vodou o teplotě 98°C, kdy se slupka namočí a snado se pak sloupne. Potom se smaží na velké pánvi v extra panenském olivovém oleji po dobu 6 minut.