Veganské BIO sušenky sladké s Karobem

V roce 2005 se José Luis Valdéz rozhodl, po neustálých problémech svého syna s intolerancí na laktozu, k výrobě vlastní řady sušenek s vysokou energetickou hodnotou bez použití mléka a vajec. Jako základ zvolil špaldovou mouku, oves a olivový olej. Volba těchto ingrediencí není náhoda a tak si o nich pojdme něco říci :

Špaldová mouka : obsahuje nejvíce bílkovin ze všech obilnin a má vysoká obsah vlákniny. Je lehce stravitelná bohatá na minerály a posilje imunitní systém.

Oves : je vysoce bohatý na živiny. Obsahuje dvakrát více tuků než pšenice, více proteinů a sacharidů. Je velmi bohatý na fosfor a železo (více než maso) a vitamín B1. Nejvíce zastoupenou živinou v ovsu jsou sacharidy, které se díky struktuře zrna lehce asimilují a pomalu vstřebávají. Z toho důvodu oves dokáže tělu poskytnout zásobu energie na několik hodin. Oves obsahuje rozpustnou vlákninu, což je druh sacharidů s rosolovitou konzistencí a schopností zadržovat vodu, která mastí a změkčuje trávicí trakt. Proto lze oves využít jako doplněk léčby gastritidy a kolitidy.

Olivový olej : je často označován jako tekutý zázrak a patří mezi jednu z nejzdravějších surovin na světě. Obsahuje totiž vysoké množství mono-nenasycených mastných kyselin a vitamínu A, D, K, E a má výrazné antioxidační účinky.

Karob :  karob se získává z lusků a vyznačuje se především bohatstvím bílkovin, minerálů a vitamínů. Oproti kakau však neobsahuje kofein, alergenní látky, methylxanthiny ani theobromin, a je tedy v porovnání s ním tou zdravější variantou. V karobu jsou bohatě zastoupeny především hořčík, vápník, železo, fosfor, nikl, co se vitamínů týče pak vitamíny A, B, a D. Kromě toho je přírodním zdrojem aminokyselin (alaninu, prolinu a valinu) a vlákniny.

Rozdíly mezi kakaem a karobem jsou patrné i z hlediska obsahu tuků a cukrů. Kakao je mnohem tučnější než karob – zatímco první ze jmenovaných obsahuje až 23 % tuku a pouze 5 % cukru, v případě karobu je to 7 % tuku a až 48 % cukru, proto není nutné ho uměle přislazovat. Kalorická hodnota karobu je přitom asi o třetinu menší, než u kakaa.

Třtinový cukr : v nabídce cukrů je nejzdravější variantou cukr třtinový. Obsahuje zdraví prospěšnou melasu, která tam není dodatečně přidávána. Na etiketě takového výrobku je uvedeno, vyroben z cukrové třtiny'. Pak máte záruku, že kupujete pravý třtinový cukr.

Po přečtení výše uvedeného už možná nebudete patřit mezi ty, kteří řadí jakoukoliv sušenku, mezi tuctový a především levný produkt, ale budete se na ni dívat jako na velmi zdravou a energeticky vysoce bohatou pochoutku. DOPORUČUJEME ZEJMÉNA PRO DĚTI jako zdravou alternativu mlsání.

Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH

© 2018 spanelskabiovina.cz | by PCsupport.cz s.r.o.