Veganské BIO sušenky slané s mořskou řasou

V roce 2005 se José Luis Valdéz rozhodl, po neustálých problémech svého syna s intolerancí na laktozu, k výrobě vlastní řady sušenek s vysokou energetickou hodnotou bez použití mléka a vajec. Jako základ zvolil špaldovou mouku, oves a olivový olej. Volba těchto ingrediencí není náhoda a tak si o nich pojdme něco říci :

Špaldová mouka : obsahuje nejvíce bílkovin ze všech obilnin a má vysoká obsah vlákniny. Je lehce stravitelná bohatá na minerály a posilje imunitní systém.

Oves : je vysoce bohatý na živiny. Obsahuje dvakrát více tuků než pšenice, více proteinů a sacharidů. Je velmi bohatý na fosfor a železo (více než maso) a vitamín B1. Nejvíce zastoupenou živinou v ovsu jsou sacharidy, které se díky struktuře zrna lehce asimilují a pomalu vstřebávají. Z toho důvodu oves dokáže tělu poskytnout zásobu energie na několik hodin. Oves obsahuje rozpustnou vlákninu, což je druh sacharidů s rosolovitou konzistencí a schopností zadržovat vodu, která mastí a změkčuje trávicí trakt. Proto lze oves využít jako doplněk léčby gastritidy a kolitidy.

Olivový olej : je často označován jako tekutý zázrak a patří mezi jednu z nejzdravějších surovin na světě. Obsahuje totiž vysoké množství mono-nenasycených mastných kyselin a vitamínu A, D, K, E a má výrazné antioxidační účinky.

Mořské řasy : mají velké množství minerálních látek a 10x více vápníku než některá masa. Obsahují cheláty důležité pro boj proti toxinům, včetně těžkých kovů a také chlorofyl - přírodní antioxidant. Jsou schopny čistit krev a mají vysoký obsah jodu, který stimuluje činnost štítné žlázy a pomáha tak při hubnutí a odbourávání celulitidy.

Po přečtení výše uvedeného už možná nebudete patřit mezi ty, kteří řadí jakoukoliv sušenku, mezi tuctový a především levný produkt, ale budete se na ni dívat jako na velmi zdravou a energeticky vysoce bohatou pochoutku, která se skvěle hodí k bílým vínům.

 

 

Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH

© 2018 spanelskabiovina.cz | by PCsupport.cz s.r.o.