Červené suché víno vyrobené z odrůd MONASTRELL 30%, GARNACHA TINTORERA 20%, PETIT VERDOT 15%, SYRAH 15%, CABERNET SAUVIGNON, 15%, MERLOT 5%. Vinice leží v nadmořské výšce 700 metrů nad hladinou moře a průmerný věk vinic je 35 let. Půda je velmi rozmanitá jíl, písek, štěrk, naplaveniny. Hrozny se sbírají a třídí výhradně ručně. Po jejich odstonkování následuje mletí a studená macerace 25 dní s následnou fermentací v nerezových tancích. Každá z odrůd fermentuke samostaně, aby vinař zjistil potenciál každé z nich a přizpůsobil tomu konečnou kupáž. Po smíchání odrůd dochází k plnění do sudů o objemu 500 litrů s druhým a třetím použitím, kde víno zraje 8 měsíců.
POPIS : víno má granátově červené zabarvení a vysokou viskozitu. Ve vůni vyniká čerstvé peckované ovoce a černý rybíz s jemným dotekem bylinek a koření. V chuti je živé, šťavnaté, ovocné s pěknou kyselinou a dobře zakomponovanou tříslovinou.Krásně pitelné a delší v dochuti.
SNOUBENÍ S POKRMEM : grilované maso a klobásy
OCENĚNÍ : Robert Parker Wine Advocate 2018 92 bodů