Vína ozačená logem DEMETER jsou vína biodynamická.
Vína    se  zeleným   unijním   logem   jsou    BIO     vína.
Vína bez loga, jsou bez certifikace,ale vyrobená v biokvalitě.

Parra Jimenez (MORIBEL)

Vinařství: PARRA JIMENEZ
Ročník: 2022
Zbytkový cukr: 2 g/l
Obsah kyselin: 5 g/l
Obsah alkoholu: 14 %
Zrání v sudu: 6 měsíců
Oblast: Castilla La Mancha

Červnené suché biodynamické víno vyrobené z odrůdy MORIBEL. Tato málo známá ordůda je křížencem odrůd Moravia agria a Tempranillo a je velice těžké se s ní v běžném životě setkat. Proto se vinařství rozhodlo, před deseti lety, tuto odrůdu vysadit. V ročníku 2022 se jedná o první víno vyrobené z odrůdy Moribel. Vinice leží v nadmořské výšce okolo 750 metrů nad mořem. Klima je suché a velmi teplé. Půdu tvoří naplaveniny s vysokým podílem kamene. Sklizeň probíhá výhradně  ručním způsobem a po převozu do vinařství se plní celé hrozny do velkého dřevěného vinifikátoru, z francozského dubu, o objemu 4000 litrů. Tady při teplotě 22°C dojde k alkoholické fermentaci, která trvá 10 dní. Potom se rmut vylisuje a opět plní do stejných dřevěných vinifikátorů, kde se provádí malolaktická fermentace při teplotě 24°C po dobu 7 dní. Po ukončení se nechává víno v těchto vinifikátorech zrát dalších 6 měsíců. Na etikětě je dáběl z poloviny v jedné barvě, která symboluzuje odrůdu Moravia a z druhé poloviny odrůdu Tempranillo. A tato etiketa má symbolický význam v tom, že stejně tak , jak je těžké se setkat s ďáblem, je težké se setkat s odrůdou Moribel.

Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH

© 2024 spanelskabiovina.cz | by PCsupport.cz s.r.o.