Bílé suché víno vyrobené z odrůd XAREL-LO 60% a PARELLADA 40%. Vinařství obhospodařuje 11 Ha vinic z 55 Ha, které mají k dispozici. Vinice leží v oblastech Les Gunyoles de Avyognet, Guardiola de Font-Rubí, Subirats y Torrelavit. Nadmořská výška se pohybuje mezi 200-350 metry nadhladinou moře a specifické, pro dané oblasti, je velice proměnlivé mikroklima. Půda je jílovito-vápenitá a leží na tvrdém vápencovém podloží. Stáří vinic určených pro výrobu vína Baudili je 10-25 let. Hrozny se sbírají a třídí výhradně ručně. Vzhledem k nepoužívání síry v žádném procesu výroby je toto mimořádně důležité. Možná hniloba by tak mohla mít fatální důsledky na kvalitu vyrobeného vína. Následuje mletí hroznů a několikahodinová studená macerace. Pak se rmut vylisuje a plní do nerezového vinifikátoru, kde probíhá fermentace po dobu přibližně tří týdnů a teplotě okolo 17-19°C. Po skončení fermentace víno zraje na kalech dalších 6 měsíců. Do lahví se stáčí bez filtrace.
Víno se jmenuje podle vinice na které pěstuje vinařství odrůdo Xarel-lo. Toto jméno je po usměvavém rolníkovi,který na vinici pracuje od jejího vysazení, až do dnešních dnů.
POPIS : víno má slámově žluté zabarvení a vyšší viskozitu. Vůně je výrazná, čerstvá a svěží, květinová po jasmínu a fenyklu s dotekem citrusových plodů. V chuti krásně živé s pěknou kyselinou, decentní mineralitou a delší dochutí pomela. Krásně pitelné a hlavně čistě udělané nesířené víno.
SNOUBENÍ S POKRMEM : mořské plody, ryby, zeleninové saláty