Vína ozačená logem DEMETER jsou vína biodynamická.
Vína    se  zeleným   unijním   logem   jsou    BIO     vína.
Vína bez loga, jsou bez certifikace,ale vyrobená v biokvalitě.

Frank Schatz (PETIT VERDOT) 2012 nesířené

Vinařství: BODEGAS FRANK SCHATZ
Ročník: 2012
Zbytkový cukr: 0,3 g/l
Obsah kyselin: 5,7 g/l
Obsah alkoholu: 14 %
Zrání na kalech: 12 měsíců
Oblast: Sierra de Malaga - Serranía de la Ronda

Červené suché nesířené víno vyrobené z odrůdy PETIT VERDOT. Odrůda pocházející pravděpodobně z Francie. Nicméně v této zemi kvůli pozdnímu dozrávání nedosahuje takových výsledků jako v teplých oblastech Španělska. Frank Schatz zvolil právě tuto odrůdu do svého vína s největším potenciálem k archivaci a v ročníku 2012 je krásně vidět ještě relativní mladost tohoto vína, s potenciálem zrání, na dalších minimálně 10 let.

  Rodina Schatz má bohatou historii datovanou od 16 století a pochází z Jižního Tyrolska v severní Itálie (částt mluvící německy). Frank své vinařské zkušenosti nabíral v Korbu-Baden Wurtemmberg. Už jako mladý dvacetiletý vinař věděl, že chce zkusit vinaření úplně mimo Německo a proto usilovně hledal nějakou pro něj výjimečnou vinařskou oblast. A tu našel ve Španělsku v Málaze. Oblast Serranía de La Ronda se svým jak středomořským tak hodně atlanitckým vlivem byla z Frankova pohledu naprosto ideální. Koupil tedy usedlost zvanou Finca Sangujiuela a roku 1982 započal s výsadbou vinic. A volba padla především na odrůdy Frankovka, Ponit Noir, Petit Verdot a Chardonnay. V současné době obhospodařují 3 Ha vinic s produkcí 15000 lahví a jejich cílem je vyrábět vína nevšední s velkým potenciálem k archivaci.

Vinice leží v nadmořské výšce 740 nad hladinou moře, půda je písčito-hlinitá a vápenatá. Podnebí s velmi chladnými zimami a teplými léty doprovázenými nepříliš částými, ale zato výraznými srážkami. Pěstování révy je zcela v ekologickém režimu s prováděním biodynamických praktik. Hrozny se sklízejí výhradně ručně do malých skříněk a klizeň probíhala od 8 až do 30 září 2013. Po převozu do vinařství se hrozny odstonkují a spontánně kvasí v otevřených nerezových vinifikátorech s následnou malolaktickou fermentací. Po ukončení fermentace zraje víno na jemných kalech (batonage) ve francouzských dubových sudech (Vosges). V prvních 6 měsících se kaly ručně promíchávají a celková doba zrání je 12 měsíců. V celém procesu výroby se nepožívá žádná síra a to ani při lahvování, které se provádí bez filtrace. Produkce 2700 lahví.

POPIS : víno má rubínově červené zabarvení a vysokou viskozitu. Vůně je komplexní a intenzivní, kořenitá lékořice, bobkový list, balsamiko se prolíná se vůní červeného peckovaného ovoce s decentní až marmeládovou zralostí. V chuti říznější s výraznými taniny a kyselinami, suché, plné s dlouhou dochutí, dobře vyvážené, ovocně-kořenité. Vino s velkým potenciálem pro opravdové nadšence.

Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH

© 2024 spanelskabiovina.cz | by PCsupport.cz s.r.o.