Vína ozačená logem DEMETER jsou vína biodynamická.
Vína    se  zeleným   unijním   logem   jsou    BIO     vína.
Vína bez loga, jsou bez certifikace,ale vyrobená v biokvalitě.

Parra Jimenez 1200 (AIRÉN) - amfory 6 měsíců

Vinařství: PARRA JIMENEZ
Ročník: 2018
Zbytkový cukr: 1,4 g/l
Obsah kyselin: 7,2 g/l
Obsah alkoholu: 13 %
Oblast: Castilla La Mancha

Bílé suché víno vyrobené z odrůdy AIRÉN. Jedná se malou šarži vín nepřesahující 2000 lahví. Toto víno se vyrábí v malém vinařství, kde není žádný přívod elektrické energie a všechny práce se tak dělají manuálně viz. video https://www.youtube.com/watch?v=alv_ki8lW-A . Na vinici se praktikuje biodynamické zemědělství, které se společně se způsobem zpracování (po staru) podílí na vzniku nevšedního a originálního vína.

Vinice leží ve vysoké nadmořské výšce 1100 metru nad hladinou moře, na jílovito-vápenitém podloží a jejich stáří je 40 let. Hrozny se sbírají ručně a výnonost je 7000kg/Ha. Následuje odstokování, pomletí a naplnění do nerezové kádě, kde se nechává rmut ležet několik hodin. Mošt se lisuje šlapáním v kádi a plní se rovnou do amfor o objemu 400 litrů, kde dochází k samovolné fermentaci. Ta trvá přibližně 20 dní. Po ukončení fermetnačního procesu se nechává víno zrát na kalech v amforách 6 měsíců. Do lahví se pak stáčí bez čiření a filtrace jen s malým množstvím síry.

POPIS : víno má slámově žluté zabarvení a střední viskozitu. Vůně je výrazná žlutý meloun, merunky, mango, papaya s lehce anýzovým pozadím a bylinkami, ve sklenici s časem svádí k objevování dalších zajímavých vůní. V chuti vyniká svěží kyselinou se středně plným charakterem. Ovocnost se prolíná s jemými bylinkovými tony a je delší v dochuti. Po delší době ve sklenici, ale i druhý den nabývají chutové vlastnosti na intenzitě.

SNOUBENÍ S POKRMEM : mořské plody a ryby, sladkovodní tučnější ryby, grilovaná zelenina

Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH

© 2024 spanelskabiovina.cz | by PCsupport.cz s.r.o.