Červené suché víno vyrobené z odrůdy TEMPRANILLO. Jedná se malou šarži vín nepřesahující 2000 lahví. Toto víno se vyrábí v malém vinařství, kde není žádný přívod elektrické energie a všechny práce se tak dělají manuálně viz. video https://www.youtube.com/watch?v=alv_ki8lW-A . Na vinici se praktikuje biodynamické zemědělství, které se společně se způsobem zpracování (po staru) podílí na vzniku nevšedního a originálního vína.
Vinice leží ve vysoké nadmořské výšce 900 metru nad hladinou moře, na jílovito-vápenitém podloží a jejich stáří je 48 let. Hrozny se sbírají ručně a výnonost je 7000kg/Ha. Následuje šlapání celých hroznů v kádi. Jedná se o starý způsob výroby, který nahrazuje mletí hroznů. Takto ušlapaný rmut se plní do amfor o objemu 400 llitrů, kde dochází k částečné maceraci a samovolné fermentaci, která trvá 20 dní. Dvakrát denně se rmut ručně promíchává. Po ukončení fermentace se stonky a slupky odstraní a víno dále zraje v amforách 6 měsíců. Do lahví se pak stáčí bez čiření a filtrace jen s malým množstvím síry.
POPIS : víno má tmavou rubínově červenou barvu a vysokou viskozitu. Vůně je výrazná, trošku divočejší v projevu, živočišné tony, vlhká půda se prolínají se zralými lesními plody, ostružina, borůvka a decentní kořenitostí bílý pepř, zelená paprika. V chuti vyníká plností, výraznějšími taniny s lehkou svíravosí, dobře integrovanou kyselinou, zralé červené ovoce, dobře ukrývá alkohol a je delší v dochuti. Originální víno k objevování.
SNOUBENÍ S POKRMEM : grilované maso a uzeniny