Vína ozačená logem DEMETER jsou vína biodynamická.
Vína    se  zeleným   unijním   logem   jsou    BIO     vína.
Vína bez loga, jsou bez certifikace,ale vyrobená v biokvalitě.

Parra Jimenez 1200 (TEMPRANILLO) - amfory 6 měsíců

Vinařství: PARRA JIMENEZ
Ročník: 2018
Zbytkový cukr: 1 g/l
Obsah kyselin: 5 g/l
Obsah alkoholu: 14 %
Zrání v amforách: 6 měsíců
Oblast: Castilla La Mancha

Červené suché víno vyrobené z odrůdy TEMPRANILLO. Jedná se malou šarži vín nepřesahující 2000 lahví. Toto víno se vyrábí v malém vinařství, kde není žádný přívod elektrické energie a všechny práce se tak dělají manuálně viz. video https://www.youtube.com/watch?v=alv_ki8lW-A . Na vinici se praktikuje biodynamické zemědělství, které se společně se způsobem zpracování (po staru) podílí na vzniku nevšedního a originálního vína.

Vinice leží ve vysoké nadmořské výšce 900 metru nad hladinou moře, na jílovito-vápenitém podloží a jejich stáří je 48 let. Hrozny se sbírají ručně a výnonost je 7000kg/Ha. Následuje šlapání celých hroznů v kádi. Jedná se o starý způsob výroby, který nahrazuje mletí hroznů. Takto ušlapaný rmut se plní do amfor o objemu 400 llitrů, kde dochází k částečné maceraci a samovolné fermentaci, která trvá 20 dní. Dvakrát denně se rmut ručně promíchává. Po ukončení fermentace se stonky a slupky odstraní a víno dále zraje v amforách 6 měsíců. Do lahví se pak stáčí bez čiření a filtrace jen s malým množstvím síry.

POPIS : víno má tmavou rubínově červenou barvu  a vysokou viskozitu. Vůně je výrazná, trošku divočejší v projevu, živočišné tony, vlhká půda se prolínají se zralými lesními plody, ostružina, borůvka a decentní kořenitostí bílý pepř, zelená paprika. V chuti vyníká plností, výraznějšími taniny s lehkou svíravosí, dobře integrovanou kyselinou, zralé červené ovoce, dobře ukrývá alkohol a je delší v dochuti. Originální víno k objevování.

SNOUBENÍ S POKRMEM : grilované maso a uzeniny

 

Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH

© 2024 spanelskabiovina.cz | by PCsupport.cz s.r.o.