Vína ozačená logem DEMETER jsou vína biodynamická.
Vína    se  zeleným   unijním   logem   jsou    BIO     vína.
Vína bez loga, jsou bez certifikace,ale vyrobená v biokvalitě.

Saltamartí Negre (90% TEMPRANILLO, 10% GARNACHA) nesířené

Vinařství: ELS VYNIERONS
Ročník: 2019 / 2018 meziročníková směska
Zbytkový cukr: 0,7 g/l
Obsah kyselin: 5,8 g/l
Obsah alkoholu: 12,5 %
Zrání v sudu: 12 měsíců
Oblast: Penedés

Červené suché víno vyrobené z odrůd 90% TEMPRANILLO a 10% GARNACHA. Vinařství Els Vynierons se nachází v oblasti Penedés Alta v malém městečku Sant Martí Sarroca. Tvůrci tohoto projektu jsou dva kamarádi Amos Baňeres a Luis Ruiz Masach. Amos byl púvodně lékárník, který už byl unavený prodejem léku a rozhodl se, že začne žít v souladu s přírodou a vyrábět naturální vína, bez jakékoliv chemické intervence. K dispozici mají 7 Ha vinic, se stářím okolo 35-40let,  ležících v nadmořské výšce okolo 200-400 metrů, v těsné blízkostí středozemního moře. Půda je převážně jílovitá a leží na tvrdém vápencovém podloží. Hrozny sbírají pouze ručně a po převozu do vinařství zpracovávají každou odrůdu zvlášť. Tempranillo (ročník 2016) se odstonkuje, pomele a nechává macerovat 10 dní v nerezovém vinifikátoru s následnou pomalou fermentací. Po jejím ukončení ještě víno dozrává v nerezu další 4 měsíce. Odrůda Garnacha fermentuje a pak zraje 12 měsíců v úplně nových francouzských dubových sudech o objemu 225l a je z ročníku 2015. Do lahví se tedy stáčí jedno mladé víno a druhé víno (pouze 10%), které je zralejší a barikované. Takto se snaží vinaři vytvořit víno svěží, ale i důrazné zároveň. Víno se stáčí do lahví bez přidané síry, a filtrace.

POPIS : víno má tmavší fialové zabarvení a vysokou viskozitu. Vůně je čestvá, svěží, černý rybíz, švestky s decentní kořenistostí. V chuti vyniká živou kyselinou, středně plným ovocným charakterem, ale zároveň skvělou pitelností i přes výraznější třísloviny.

Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH

© 2024 spanelskabiovina.cz | by PCsupport.cz s.r.o.