MONKEY BUSINESS FANDÍ BIO VÍNŮM

V sobotu 8.8.2015 probíhal na festivalu Maj: Day.16 ve Vendryni koncert skupiny Monkey Business. Po skončení koncertu jsme se setkali se členy skupiny. Na fotografii můžete vidět Matěje Rupperta naším bio Verdejem od Parra Jimenez a nesiřeným Tempranillem od vinařství Latúe.                                                           

FESTIVAL PRAHA PIJE VÍNO

Dne 6-7.6. jsme se zůčastnili největšího veltrhu bio vín u nás Praha pije víno. Velmi dobře organizovaná akce je dílem českého "autentisty" Bogdana Trojaka a podařilo se mu přilákat velké množství vinomilců (okolo 2000) a to je ukázka toho, že se lidé čím dál více začínají zajímat o to, co pijí. Na našem stánku bylo velice rušno a pro mnohé, byla naše vína, největším překvapením. Nejvice nás pobavilo povídání s panem Jaroslavem Osičkou, českým autentistou, se kterým jsme příjemně filozofovali nad výrobou naturálních vín a náš nesířený Nosodos byl "jeho krevní skupina". Takováto slova, od jednoho z nejlepších českých vinařů, nás velmi potěšila...

 

NAPSALI O NAŠICH VÍNECH

jeden z velice uznávaných znalců vín u nás, Jan Čeřovský, napsal článek o našich vínech, který uveřejnil na svém webu Jižní Svah. Na tomto odkaze si můžete jeho článek přečíst : http://www.jizni-svah.cz/2014/09/povedena-biodynamicka-vina-ze-spanelska.html

 

DEGUSTAČNÍ VEČER V HOTELU VITALITY 

V pátek 29.5.2015 jsme představili naše vína ve čtyřhvězdičkovém hotelu Vitality v Třinci (Vendryně). Pěti chodové menu sestavil a uvařil skvělý kuchařský tým v čele s Krzystofem Sajdokem a jeho pravou rukou Michalem Kuczerou. Naše poděkování patří obsluze a jejímu profesionálnímu přístupu. Hosté pěli jen slova chvály a byl to velmi povedený večer.

Menu:

Předkrm ve formě tapas: Jamón Serrano a Rajče na Krutonu, Peppadews a Paprička plněná sýrem, Kreveta s avokádem escabeche, Zelený chřest s chorizem - servírovaná vína: Parra Jimenez Verdejo (Bodegas Parra Jimenez) + Dominio de Punctum Garnacha (Dominio de Punctum)

Polévka: Katalánský krém s uzenou paprikou a kozím sýrem - servírované víno: Xarel-lo Classic (Albet i Noya)

Hlavní chod: Paella s černou treskou a slávkami - Nosodos+ (Albet i Noya), Telecí líčka s šafránovou rýží - Sein (vinařství Vinessens)

Dezert:  Crema catalana s jahodami - likérové víno Moscatel (Primitivo Quiles)

© 2018 spanelskabiovina.cz | by PCsupport.cz s.r.o.